Simpozion „Arheoinvest” – Aventura cuprului in preistorie


Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi organizeaza primul Simpozion Arheoinvest. Acesta se va desfasura pe 21 octombrie si 22 octombrie 2011, in Corpul H al UAIC, sala H1. Manifestarea are titlul Aventura cuprului in preistorie, iar lucrarile prezentate in cadrul acestuia vor pune in discutie teme precum: zonele cuprifere in Romania, exploatarea si reducerea minereurilor cuprifere, topire si turnare, formarea aliajelor, artefacte si contexte de descoperire, tipologie şi cronologie, investigatii stiintifice, utilizare, circulatie, schimburi, simbolistica si semnificatii. Vrem ca macar o data pe an, poate chiar de doua ori, sa organizam cate un simpozion pe diferite teme. Prin acest proiect se doreste o intalnire intre specialisti, pentru a se discuta ultimele proiecte in domeniul arheologiei, posibilitati de dezvoltare a unor cercetari, dar si colaborari intre masteranzi sau doctoranzi si cercetatori, a declarat lect. univ. dr. lect. univ. dr. Vasile Cotiuga, de la Facultatea de Istorie, secretar General al Simpozionului Arheoinvest.
La Simpozion s-au inscris in special masteranzi si doctoranzi de la UAIC, dar si cercetatori de la centrele de arheologie din Piatra  Neamt, Galati, Bucuresti si Suceava. Anul acesta numarul persoanelor inscrise a trecut de zece. Din pacate, activitatea de la inceputul anului universitar a fost atat de ampla incat multi tineri care au anuntat ca vor dori sa se inscrie au renuntat, deoarece nu au avut suficient timp pentru a se pregati. Ii asteptam anul viitor, cand vom organiza un simpozion despre transportul terestru si maritim in preistorie, a mai adaugat  lect. univ. dr. Vasile Cotiuga.
Deschiderea va avea loc pe 21 octombrie 2011, la ora 10.00, prilej cu care, Attila Laszlo, va tine un scurt discurs. Pe 21 si 22 octombrie masteranzii, doctoranzii si cercetatorii inscrisi isi vor prezenta lucrarile, pe baza carora vor purta un dialog. Scopul acestui proiect este de a aduna la Iasi tineri doctoranzi, masteranzi si specialisti care lucreaza in domeniul preistoriei si a le oferi ocazia de a interactiona si a lega relatii de prietenie, a mai precizat secretarul Simpozionului.
Lucrarile prezentate la simpozion vor aparea in International Journal of Conservation Science şi Studia Antiqua et Archaeologica, doua publicatii ale Platformei Arheoinvest si Facultatea de Istorie,UAIC.S impozionul Arheoinvest este un proiect al Platformei Arheoinvest a UAIC.

Sursa: Universitatea „Al. I. Cuza”

Reclame

Posted on octombrie 18, 2011, in ARTICOLE. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: